026 - 445 00 99

20-07-2020

Opening fietstunnel Zevenaar

Opening fietstunnel Zevenaar

Vrijdag 3 juli is de fietstunnel Hengelder in Zevenaar officieel geopend. Voor Civil Management (onderdeel van DAGnl) een mooi project om te mogen ontwerpen. De fietstunnel is onderdeel van de snelfietsroute tussen Zevenaar en Arnhem. De route, F12 genoemd, loopt voor een groot deel parallel aan de A12.

Enkele jaren geleden zijn de eerste initiatieven begonnen in het kader van de nieuwe A15 en verbreding A12 samen met Waterschap Rijn&IJssel, Provincie Gelderland en Rijkswaterstaat. Drie jaar geleden zijn wij voor de gemeente Zevenaar met dit project gestart. Eerst hebben we de SSK ramingen en plannen van aanpak gemaakt. Daarna hebben we opdracht gekregen voor de complete engineering en besteksvoorbereiding voor deze tunnel. Een mooie integrale samenwerking van verschillende disciplines binnen DAGnl en haar partners zoals: 3D visualisatie, landmeten, archeologie, bodemonderzoek, geotechnische onderzoek, bemalingsadvies.

De afgelopen maanden was het mooi om te zien dat de animatie die collega Thijmen Alferink (Buro Hoogstraat) heeft gemaakt ook echt ontstond en inmiddels is deze ook volledig terug te zien als je locatie bent.